Amikor túl hiteles a jelmez....

2017.04.21

Holnap kezdődik az ország egyik legnagyobb cosplayes összejövetele, a tavaszi Mondocon. Ilyenkor Budapest utcáit jelmezesek százai lepik el, a városlakók pedig már lassan kezdenek hozzászokni, hogy a metrón Vasemberrel, a villamoson Thorral, az utcán birodalmi rohamosztagosokkal és pokemonnak öltözött fiatalokkal futnak össze. De mi van akkor, ha a jelmez olyan hiteles, hogy az már ijesztő?


Egy kanadai cosplayer a héten ezt a saját bőrén tapasztalhatta meg. A fiatalember ugyanis szabóhoz vitte a jelmezét, amit a Fallout: New Vegas (egy posztapokaliptikus világban játszódó számítógépes szerepjáték) borítója alapján készített. Azonban a szállításnak egy feltűnő módját választotta, és belebújt a jelmezbe, így masírozva át a városon. Sok városlakó azonban megijedt a gázmaszkos- katonai sisakos, New California Republic feliratú zászlót lobogtató alaktól, akinek a hátára csatolva bombát is véltek felfedezni, így riasztották a rendőrséget. A kanadai rendőrség és a tűzszerészek végül a szabó műhelyében fogta el a terroristának vélt fiatalembert, ahol gyorsan kiderült, hogy a 'bomba' valójában ezüst színű festékkel lefújt Pringles chipses dobozokból készült, így a cosplayert szabadon engedték.

A tanulság? Cosplayerek, ha jelmezben mentek nyilvános helyre, a fegyvereiteket, fegyvernek látszó tárgyaitokat minden esetben érdemes elfedni, zárt táskában szállítani. (Ez egyébként pl. a cosplayerek körében nagy népszerűségnek örvendő airsoft fegyverek esetében nem csak ajánlott, hanem kötelező is.)

Ezúton kívánunk minden Mondoconra látogató cosplayernek jó szórakozást és a hét közbeni időjárásnál jobb időt!


(A kép csak illusztráció. Forrás: https://www.smosh.com/)