De mi is az a Szuperhős Menhely?

A Szuperhős Menhely egy közösségi kezdeményezés, amit mi, a képregények, szuperhős filmek és jelmezek szerelmesei álmodtunk meg.  Célunk a hazai cosplayes közösség támogatása, valamint a jelmezkészítés terén még kezdők számára történő gyakorlati segítségnyújtás. Ennek érdekében 2016 elején létrehoztunk egy olyan csoportot, ahol a lehető legszélesebb témakörben tudunk segíteni a hozzánk  fordulóknak.
Legyen szó páncélépítésről, elektronikáról, vagy a legapróbb kütyükről és mütyürökről, hozzánk nyugodtan fordulhatsz. Meghallgatjuk a terveidet, ötleteidet, és segítünk a Számodra legmegfelelőbb eredmény elérésében.

Nem helyetted, hanem veled dolgozunk, így nem csak kész terméket kapsz, hanem mellé a tudást is, amivel legközelebb akár egyedül is boldogulsz. A közös munka előnye emellett, hogy az így készült jelmezeket és kiegészítőket versenyre is viheted, mivel megfelelnek a cosplayversenyek azon feltételének, hogy nem vásároltad vagy mással csináltattad őket.

Mindezért természetesen nem kérünk pénzt. Az a cél, hogy minél több ember számára tegyük elérhetővé a cosplayek (és úgy általában a handmade kiegészítők) világát, ezért a közös munkánál kizárólag a felhasznált anyagokat kell finanszíroznod. Ezeknek beszerzésében is szívesen segítünk - tapasztalatból tudjuk, mit hol érdemes venni.

Persze az is előfordulhat, hogy idő hiányában vagy egyéb okból te nem szeretnél részt venni az alkotói folyamatokban, csak a végeredmény érdekel. Ezt is megértjük és tudunk segíteni (viszont ilyen esetekben tudnod kell, hogy a mással készíttetett jelmezt vagy kiegészítőt a legtöbb cosplayverseny szabályzata nem engedélyezi).

A jelmez- és kiegészítőkészítésen kívül tudunk segíteni a karakterhez tartozó smink, hegek, sebhelyek elkészítésében is, illetve hamarosan a professzionális zöldhátteres cosplayfotózás is elérhető lesz.

A Szuperhős Menhely segít mindenben, amire a cosplay világában szükséged lehet. Mert tudod:

Every hero needs a sidekick. :)